Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στη Wall Street με «βαρίδι» την τεχνολογία

Χαμηλότερα κινούνται οι δείκτες, εν μέσω ανησυχιών για νέους δασμούς κατά της Κίνας. Απώλειες πάνω από 1% για τον Nasdaq. Στο 3,01% το αμερικανικό 10ετές.

Πτώση στη Wall Street με «βαρίδι» την τεχνολογία

Οι αμερικανικές μετοχές διευρύνουν τις απώλειες, εν μέσω ισχυρών πιέσεων στον τεχνολογικό τομέα και στις μετοχές των FAANG. 

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,3% στις 26.078 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,1% χαμηλότερα στις 7.921 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,45% στις 2.891 μονάδες.  

Την Παρασκευή οι μετοχές έκλεισαν με οριακές μεταβολές. Ο Dow κατέγραψε εβδομαδιαία άνοδο 0,9%. Ο S&P 500 ενισχύθηκε 1,2%, ενώ ο Nasdaq σημείωσε κέρδη 1,45.

Το βλέμμα των επενδυτών έχει επιστρέψει στις εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, μετά και το δημοσίευμα του Bloomberg που ανέφερε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ έχει δώσει εντολή σε συμβούλους του να προχωρήσουν στην επιβολή δασμών.

Τη Δευτέρα, το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας απάντησε λέγοντας πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αντίποινα, αν οι ΗΠΑ επιβάλουν νέους δασμούς.

Εν τω μεταξύ, ο Τραμπ έγραψε στο Twitter ότι οι δασμοί έχουν φέρει τις ΗΠΑ σε πολύ καλή διαπραγματευτική θέση, προσθέτοντας πως αν κάποιες χώρες δεν προχωρήσουν «σε δίκαιη συμφωνία με μας», θα τιμωρούνται με δασμούς.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται 15 μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 3,014%. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο των τελευταίων πέντε μηνών. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ σημειώνει οριακές μεταβολές έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1692 δολ./ευρώ. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει κέρδη 0,46% στα 69,33 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,3% υψηλότερα, στα 1.205 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στο ταμπλό, απώλειες σημειώνουν οι μετοχές των FAΑNG. H μετοχή του Facebook υποχωρεί 1%, του Netflix 1,7%, της Apple 1,4% και της Amazon 2,7%. Αναλυτής της Citi πρότεινε τη διάσπαση της Amazon σε δύο διαφορετικές εταιρείες. 

Πτώση 2% καταγράφει η μετοχή της Tesla, μετά την είδηση ότι το επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας επένδυσε $1 δισ. στην ανταγωνίστρια Lucid Motors.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v