Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street που αψηφά το κυβερνητικό «λουκέτο»

Υψηλότερα κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με τον Dow να γυρίζει σε θετικό έδαφος. Νέα πτώση για το δολάριο. Στο 2,65% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Στο ταμπλό, η μετοχή της Goldman Sachs ενισχύεται 1,96% στα 261 δολάρια.

Ανοδος στη Wall Street που αψηφά το κυβερνητικό «λουκέτο»

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, με τους επενδυτές να μην δείχνουν να ανησυχούν από το «λουκέτο» σε ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

O Dow Jones ενισχύεται 0,1% στις 26.093 μονάδες. Ο Nasdaq κινείται 0,61% υψηλότερα, στις 7.381 μονάδες, επίπεδο που αποτελεί νέο υψηλό. Ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,37% στο ρεκόρ των 2.820 μονάδων. 

Την Παρασκευή, οι Nasdaq και S&P 500 έκλεισαν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, ενώ ο Dow βρίσκεται κοντά στα δικά του επίπεδα-ρεκόρ.

Αν και στο παρελθόν οι διακοπές στη χρηματοδότηση της κυβέρνησης δεν πυροδότησαν μεγάλες απώλειες, η αβεβαιότητα για το πότε θα ξεπεραστεί το αδιέξοδο έχει βάλει φρένο στο ράλι της αμερικανικής αγοράς.

Το Σάββατο μπήκε «λουκέτο» στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, μετά την απόρριψη από τη Γερουσία ενός νομοσχεδίου που θα διατηρούσε τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης ως τα μέσα Φεβρουαρίου. Τη Δευτέρα, η Γερουσία θα επιχειρήσει να αποκαταστήσει τη χρηματοδότηση υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, είτε σε προσωρινή είτε σε πιο μακροπρόθεσμη βάση.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναβάθμισε υψηλότερα τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας το 2018 και το 2019, λέγοντας πως η αναθεώρηση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη φορολογική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Τραμπ.

Η παγκόσμια οικονομία προβλέπεται να αναπτυχθεί με 3,9% το 2018 και το 2019, έναντι πρόβλεψης για ανάπτυξη 3,7%.

Αναλυτικά, το Ταμείο προβλέπει ότι οι ΗΠΑ θα αναπτυχθούν με 2,7% το 2018 αντί για 2,3% που αναμενόταν προηγουμένως. Η πρόβλεψη για την ανάπτυξη της Κίνας το 2018 αναβαθμίστηκε στο 6,6%. Όσον αφορά την ευρωζώνη, το Ταμείο προβλέπει ότι θα αναπτυχθεί με ρυθμό 2,2% το 2018, αντί για 1,9% που ανέμενε στο προηγούμενο World Economic Outlook.

Στο εταιρικό μέτωπο, οι Halliburton και Νetflix αναμένεται να ανακοινώσουν εταιρικά αποτελέσματα αργότερα τη Δευτέρα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,19% στα 63,25 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,02% στα 1.332 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,2248 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 2,65%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Goldman Sachs ενισχύεται 1,96% στα 261 δολάρια. 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v