Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο η Wall Street μετά το ράλι

Ισχυρή πτώση καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές, με το βλέμμα των επενδυτών στα εταιρικά αποτελέσματα. Απώλειες 200 μονάδων για τον Dow. Ενισχύεται 2,5% το αργό. Άνοδος 1% για τον χρυσό. Βουτιά 5,7% για την Disney. Σε ελεύθερη πτώση η μετοχή της Staples.

Διευρύνουν τις απώλειες οι δείκτες στη Wall Street, εν μέσω πιέσεων από τις μετοχές του τομέα λιανικής που οδεύει σε μια από τις χειρότερες συνεδριάσεις από το 2011.

Τα απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου από τις εταιρείες λιανικής δημιουργούν ανησυχίες για την καταναλωτική ισχύ των Αμερικανών, οι οποίες προστίθενται στα τελευταία αρνητικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ.

Ο Dow Jones υποχωρεί 1,14% ή 204 μονάδες στις 17.724 μονάδες, με τη μετοχή της Disney να διαγράφει 40 μονάδες από τον βιομηχανικό δείκτη. Ο Nasdaq κινείται 0,8% χαμηλότερα στις 4.767 μονάδες. Ο S&P 500 κινείται σε αρνητικό έδαφος για πρώτη φορά τις τελευταίες τέσσερις συνεδριάσεις, καταγράφοντας πτώση 0,88% στις 2.066 μονάδες.

Ο δείκτης SDPR S&P Retail ETF κινείται 4% χαμηλότερα και οδεύει για την χειρότερη συνεδρίαση από τις 9 Νοεμβρίου. 

«Η χθεσινή άνοδος στα παγκόσμια χρηματιστήρια ήταν περιέργως αισιόδοξη, δεδομένου ότι πολλά από τα οικονομικά στοιχεία είναι κάπως απογοητευτικά τον τελευταίο καιρό», δήλωσε αναλυτής στο Market Watch.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Dinsey πραγματοποιεί βουτιά 5,7%. Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη που ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ αναμένεται να κλείσει το τμήμα για τα video games.

Σε ελεύθερη πτώση 16% βρίσκεται η μετοχή της Staples. Δικαστήριο των ΗΠΑ πάγωσε τη σχεδιαζόμενη συγχώνευση της εταιρείας με την Office Depot.

Aπώλειες 8% σημειώνει η μετοχή της Macy's. Η εταιρεία λιανικής ανακοίνωσε πωλήσεις που ήταν χαμηλότερες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 2,5% στα 45,4 δολάρια το βαρέλι. Το αργό πετρέλαιο διέγραψε τις αρχικές απώλειες μετά τα εβδομαδιαία στοιχεία της EIA που έδειξαν αναπάντεχη πτώση στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ. 

Ο χρυσός κινείται 1% υψηλότερα στα 1.280 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. H ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,14 δολάριο, ενώ με το γεν κινείται στα 108 γεν το δολάριο.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v