Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Προβάδισμα» αγοραστών στη Wall Street

Ανοδος στη Wall με τα μακροοικονομικά στοιχεία και με το ελληνικό ζήτημα να βρίσκονται στο μικροσκόπιο της αγοράς. Στα $1.200 ενισχύεται ο χρυσός. Διολισθαίνει το δολάριο. Κέρδη άνω του 1% για JP Morgan και Goldman Sachs.

Κέρδη καταγράφουν οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά, μετά την χειρότερη εβδομάδα τον τελευταίο ενάμισι μήνα, με τους επενδυτές να έχουν το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις για την Ελλάδα και στις ανακοινώσεις οικονομικών στοιχείων.

Ο Dow Jones κινείται στις 18.082 μονάδες με άνοδο 0,40%, ο Nasdaq ενισχύεται 0,49% στις 5.095 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κερδίζει 0,41% στις 2.116 μονάδες.

Τα futures κινήθηκαν υψηλότερα μετά την δήλωση του Ευρωπαίου Επιτρόπου Guenthner Oettinger ότι είναι πιθανή μια συμφωνία με την Ελλάδα ως τις 5 Ιουνίου. Οι μετοχές έπεσαν την περασμένη εβδομάδα, περιορίζοντας την μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο μετά τον Φεβρουάριο, λόγω ανησυχιών για τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία του πρώτου τριμήνου.

Ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε 1,1% τον Μάιο, ιστορικά τον δεύτερο χειρότερο μήνα για τις αμερικάνικες μετοχές μετά τον Σεπτέμβριο. Ο δείκτης έφτασε σε ιστορικό υψηλό στις 21 Μαίου, ενώ σε νέα επίπεδα ρεκόρ βρέθηκαν και οι Dow Jones και Nasdaq. Ο όγκος συναλλαγών ήταν ο μικρότερος για το 2015.

Από το μέτωπο των maco, οι καταναλωτικές δαπάνες παρέμειναν αμετάβλητες τον Απρίλιο, ενώ άνοδο 0,4% σημείωσε το προσωπικό εισόδημα. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 0,1% και 0,3% αντίστοιχα.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,10.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,41% στα 60,05 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού κινείται 0,86% υψηλότερα στα 1.200 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο επιχειρηματικό πεδίο, κέρδη 1,1% καταγράφουν, μεταξύ άλλων, οι μετοχές των JP Morgan και Goldman Sachs.

Απώλειες 2% σημειώνει η μετοχή της Intel. Η εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών ήρθε σε συμφωνία για την εξαγορά της Altera έναντι 16,7 δις. Δολαρίων.

Boυτιά 5% σημειώνει η Pier 1 Imports. H εταιρεία υποβαθμίστηκε σε «neutral» από «outperform» από την Wedbush Securities.

Ανοδο 1% καταγράφει η μετοχή της Vascular Biogenics. Η εταιρεία βιοτεχνολογίας ανακοίνωσε θετικά αποτελέσματα για θεραπεία κατά του καρκίνου.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v