Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aνάκαμψη στη Wall δια χειρός Fed

Διαγράφουν τις απώλειες οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά με το ενδιαφέρον των επενδυτών να στρέφεται στην Fed και την αύξηση των επιτοκίων. Κέρδη 160 μονάδων για Dow. Άλμα 6% για το πετρέλαιο, πάνω από τα 52 δολάρια. Άνοδος πάνω από 1% για το χρυσό. Στο 1,10 ενισχύεται το ευρώ. Ράλι 8% για την μετοχή της Tesla.

Βραχύβια αποδείχτηκε η πτώση των μετοχών στο άνοιγμα της Wall, με τους δείκτες να ανακάμπτουν μετά τις δηλώσεις του αξιωματούχου της Fed ότι παραμένει ακόμα αβέβαιο πότε θα γίνει η πρώτη αύξηση επιτοκίων. 

O Dow Jones ενισχύεται 0,94% ή 168 μονάδες στις 17.931 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,82% υψηλότερα στις 4.927 μονάδες, ενώ ο S&P 500 αυξάνεται 0,92% στις 2.086 μονάδες. 

Την Παρασκευή η αμερικάνικη κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η αμερικάνικη οικονομία δημιούργησε 126.000 νέες θέσεις εργασίας τον Μάρτιο, το χαμηλότερο επίπεδο από το τέλος του 2013 και πολύ κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Συγκεκριμένα, οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα δημιουργηθούν 126.000 νέες θέσεις εργασίας έναντι 245.000 θέσεων τον Φεβρουάριο.

Ο αξιωματούχος της Fed, William Dudley, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η λέγοντας ότι η χρονική στιγμή της αύξησης των επιτοκίων παραμένει ακόμα αβέβαιη και ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πρέπει να παρακολουθήσει αν η απροσδόκητη πτώση στις νέες θέσεις εργασίας προμηνύει μια πιο βαθιά επιβράδυνση.

O ρυθμός επέκτασης του τομέα των υπηρεσιών επιβραδύνθηκε τον Μάρτιο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με έρευνα του Institute of Supply Management.O δείκτης υπηρεσιών ISM υποχώρησε στις 56,5 μονάδες τον Μάρτιο, από 56,9 μονάδες τον Φεβρουάριο.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι του δολαρίου διαμορφώνεται στο 1,102

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο κινείται 6% υψηλότερα στα 52,09 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού σημειώνει άνοδο 1,5% στα 1.221 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Herbalife υποχωρεί 4,80% μετά από δημοσιεύματα ότι ομοσπονδιακοί πράκτορες είχαν επαφές με ανώτατα στελέχη της εταιρείας.

Ράλι 8% πραγματοποιεί η μετοχή της Tesla. H εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανακοίνωσε ότι ξεπέρασε τις 10.000 παραδόσεις το Q1.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v