Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε υψηλό 5 ετών τα 2ετή ομόλογα ΗΠΑ

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στην αμερικανική αγορά ομολόγων, με τις αποδόσεις των διετών τίτλων να παραμένουν κοντά σε υψηλό 5 ετών, καθώς κατά τη δεύτερη ημέρα της κατάθεσής του στο Κογκρέσο ο επικεφαλής της Fed άφησε και πάλι να εννοηθεί ότι δεν θα παρεκκλίνει τη πολιτικής Γκρίνσπαν.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στην αμερικανική αγορά ομολόγων, με τις αποδόσεις των διετών τίτλων να παραμένουν κοντά σε υψηλό 5 ετών, καθώς κατά τη δεύτερη ημέρα της κατάθεσής του στο Κογκρέσο ο επικεφαλής της Fed, Ben Bernanke, άφησε και πάλι να εννοηθεί ότι δεν θα παρεκκλίνει τη πολιτικής Γκρίνσπαν.

Οι διαχειριστές εξακολουθούν να ”στοιχηματίζουν” υπέρ δύο ακόμη αυξήσεων των επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, προκειμένου ο πληθωρισμός να διατηρηθεί ελεγχόμενος.

Προς αυτή την κατεύθυνση συνηγορούν και τα στοιχεία που έδειξαν σημαντική ενίσχυση του βιομηχανικού δείκτη Philly Fed το Φεβρουάριο.

Στο 4,60% διαμορφώνεται η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς ομολόγου αναφοράς, ενώ στο 4,69% κυμαίνεται η απόδοση των τίτλων διετούς διάρκειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v