Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος αποδόσεων σε 2ετή και 10ετή ομόλογα ΗΠΑ

Σε υψηλότερα επίπεδα έναντι των αποδόσεων των 10ετών αμερικανικών κρατικών ομολόγων διαμορφώνονται, για πρώτη φορά από το 2000, οι αποδόσεις των τίτλων διετούς διάρκειας, με αφορμή τη φημολογία ότι η Fed θα συνεχίσει τις αυξήσεις επιτοκίων μέχρι το Μάρτιο.

Σε υψηλότερα επίπεδα έναντι των αποδόσεων των 10ετών αμερικανικών κρατικών ομολόγων διαμορφώνονται, για πρώτη φορά από το 2000, οι αποδόσεις των τίτλων διετούς διάρκειας, με αφορμή τη φημολογία ότι η Fed θα συνεχίσει τις αυξήσεις επιτοκίων μέχρι το Μάρτιο, προκειμένου να διασφαλίσει ότι ο πληθωρισμός είναι ελεγχόμενος.

Σύμφωνα με τους αναλυτές τα διετή ομόλογα εμφανίζουν κέρδη για τρίτο συνεχόμενο έτος.

”Θα πρέπει να πιστεύεις ότι ο πληθωρισμός ”πεθαίνει” για να αγοράσεις 10ετή ομόλογα των οποίων οι αποδόσεις βρίσκονται χαμηλότερα από εκείνες των διετών τίτλων, σχολίασε ο Jose Mazas, αναλυτής επιτοκίων της BNP Paribas Securities στη Ν. Υόρκη.

”Αν κάποιος θεωρεί ότι η Fed θα είναι πιο επιθετική ώστε να συγκρατήσει τον πληθωρισμό, τότε οι τίτλοι μακροχρόνιας διάρκειας είναι πιο ελκυστικοί” πρόσθεσε.

Στο 4,39% διαμορφώνεται η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου αναφοράς, έναντι του 4,22% όπου διαμορφώνονται ένα έτος πριν, ενώ στο 4,40% βρίσκεται η απόδοση των τίτλων διετούς διάρκειας από το 3,07% του 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v