Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικές τάσεις στην αμερικανική αγορά ομολόγων

Υποχώρηση εμφανίζουν τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα μετά τα στοιχεία που έδειξαν ανάκαμψη του βιομηχανικού δείκτη Chicago PMI άνω των προσδοκιών. Η απόδοση των διετών ομολόγων διαμορφώνεται στο 4,17%, ενώ στο 4,33% ενισχύεται η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς ομολόγου αναφοράς.

Υποχώρηση εμφανίζουν τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα μετά τα στοιχεία που έδειξαν ανάκαμψη του βιομηχανικού δείκτη Chicago PMI άνω των προσδοκιών.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης PMI Chicago διαμορφώθηκε στο 60,5 το Σεπτέμβριο, έναντι 49,2 τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές περίμεναν ηπιότερη ανάκαμψη της δραστηριότητας, με το δείκτη να διαμορφώνεται στο 50,6.

Η εξέλιξη αυτή ενισχύει τις προσδοκίες ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα συνεχίσει τις αυξήσεις επιτοκίων, ενώ καταδεικνύει ότι οι βιομήχανοι του Σικάγο μπορούν να αντιμετωπίσουν τις υψηλότερες ενεργειακές τιμές μετά και τους τυφώνες ”Κατρίνα” και ”Ρίτα”.

”Η Κατρίνα και η Ρίτα δεν έχουν αλλάξει την πολιτική της Fed, οπότε δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι αποδόσεις των ομολόγων δύο ετών έχουν εκτιναχθεί στα προ-Κατρίνας επίπεδα” σχολίασε ο Ashok Varadhan, της Goldman Sachs & Co. στη Ν. Υόρκη.

Η απόδοση των διετών ομολόγων διαμορφώνεται στο 4,17%, ενώ στο 4,33% ενισχύεται η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς ομολόγου αναφοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v