O ZEW ”πίεσε” τα ομόλογα

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινήθηκαν οι τιμές των ομολόγων, ύστερα από την απροσδόκητη άνοδο που σημείωσε ο ”γερμανικός” δείκτης ZEW, ο οποίος οποίος ενισχύθηκε στο 48,4 τον Ιούνιο, ενώ η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στην ομιλία Γκρίνσπαν.

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινήθηκαν οι τιμές των ομολόγων, ύστερα από την απροσδόκητη άνοδο που σημείωσε ο ”γερμανικός” δείκτης ZEW, ο οποίος ενισχύθηκε στο 48,4 τον Ιούνιο.

Η δεύτερη συνεχόμενη άνοδος του δείκτη, επισημαίνουν διαχειριστές της αγοράς, πιθανόν να σημαίνει ότι η γερμανική οικονομία ανακάμπτει.

Εξάλλου, στην ομιλία του Αλ. Γκρίνσπαν στο κογκρέσο εστιάζουν την προσοχή τους οι αναλυτές της αγοράς, υποστηρίζοντας πως θα αποτελέσει ”σηματωρό” για την περαιτέρω πορεία των αγορών κεφαλαίου και χρήματος.



Στην ελληνική δευτερογενή αγορά το σύνολο των αγορών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε σε 2,96 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 1,2 δισ. ευρώ αφορούσαν εντολές αγοράς και 1,6 δισ. ευρώ εντολές πώλησης.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον προσέλκυσε το νέο 10ετές ομόλογο με 1,39 δισ. ευρώ. Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς διαμορφώθηκε στο 4,41% και το περιθώριο έναντι του γερμανικού, που κατέγραψε απόδοση 4,21%, στις 0,196 μονάδες.

Στη διατραπεζική αγορά το επιτόκιο μιας ημέρας παρέμεινε αμετάβλητο στο 2,06%, ενώ στο 2,07% παρέμεινε το επιτόκιο ενός μηνός. Αυξημένο στο 2,32% το επιτόκιο του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v