Υψηλό έξι μηνών για την αγορά ομολόγων

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών κινήθηκε η αγορά ομολόγων μετά την ανακοίνωση των απογοητευτικών στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ, με το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ να διαμορφώνεται στα 1,852 δισ. ευρώ.

Oι αγορές ομολόγων κινήθηκαν έντονα ανοδικά μετά την ανακοίνωση των στοιχειών για την ανεργία στις ΗΠΑ. Στη δευτερογενή αγορά το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 1,852 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα περίπου 1,1 δισ. ευρώ αφορούσαν εντολές αγοράς και τα περίπου 752 εκατ. ευρώ εντολές πώλησης.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα 10ετή ομόλογα (Μάιος 2014) με 500 εκατ. ευρώ, καθώς και στα 3ετή ομόλογα λήξεως (Ιουν.2006) με 330 εκατ. ευρω.

Το περιθώριο διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 0,19% με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 4,19% και αυτή του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου στο 4,00%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι το επιτόκιο μίας ημέρας της Εθνικής διατηρήθηκε στο 1,90%.

Αμετάβλητο στο 2% διατηρήθηκε και το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών. Αμετάβλητο στο 2,03% παρέμεινε και το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός μηνός. Αντιθέτως μικρή υποχώρηση στο 2,15% από 2,16% σημείωσε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v