Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά τα αμερικανικά ομόλογα

Σταθεροποιητικά κινούνται τα αμερικανικά ομόλογα, εν μέσω εκτιμήσεων ότι η Fed θα διατηρήσει αμετάβλητο το επιτόκιό της αλλά και την προετοιμασία των traders για δημοπρασίες τραπεζογραμματίων και ομολόγων 27 δισ. δολαρίων.

Σταθεροποιητικά κινούνται τα αμερικανικά ομόλογα, εν μέσω εκτιμήσεων ότι η Fed θα διατηρήσει αμετάβλητο το επιτόκιό της, αλλά και την προετοιμασία των traders για δημοπρασίες τραπεζογραμματίων και ομολόγων ύψους 27 δισ. δολαρίων.

Σημειώνεται ότι οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Fed κατά την αυριανή συνεδρίασή της θα διατηρήσει αμετάβλητο το επιτόκιο αναφοράς της, παρά την άνοδο κατά 0,3% που σημείωσε ο δομικός πληθωρισμός, ο οποίος δεν περιλαμβάνει είδη τροφίμων και καύσιμα, τον Ιούνιο, καθώς η ισχνή οικονομική ανάπτυξη δεν της αφήνει περιθώρια επιλογών.

Εν τω μεταξύ, οι trades τηρούν στάση αναμονής καθώς στις 6 Αυγούστου το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ θα δημοπρατήσει τραπεζογραμμάτια 10ετούς διάρκειας, ύψους 17 δισ. δολαρίων, ενώ στις 7 Αυγούστου θα δημοπρατήσει επίσης ομόλογα 30ετούς διάρκειας, ύψους 10 δισ. δολαρίων.

Έτσι, η απόδοση των αμερικανικών δεκαετών κυμαίνεται στο 3,95%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v