Θετικά ανταποκρίνεται στην απόφαση Μπάιντεν η αγορά ομολόγων

Τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα κατέγραψαν κέρδη, συμπαρασύροντας την απόδοση του 10ετούς ομολόγου κατά 0,03 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα στο 4,21%.

Θετικά ανταποκρίνεται στην απόφαση Μπάιντεν η αγορά ομολόγων

Υποχωρούν το δολάριο και οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές ανταποκρίθηκαν στην απόφαση του Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα, διαλύοντας ορισμένες θέσεις «Trump trade» που είχαν δημιουργηθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Καθώς οι αγορές άνοιξαν με την είδηση ότι ο πρόεδρος δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του, το δολάριο διαπραγματευόταν 0,1% χαμηλότερα έναντι ενός καλαθιού αντιπάλων. Τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα κατέγραψαν κέρδη, συμπαρασύροντας την απόδοση του 10ετούς ομολόγου κατά 0,03 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα στο 4,21%, αντανακλώντας αυτό που οι traders είπαν ότι ήταν νέοι αστάθμητοι παράγοντες στην πορεία προς την προεδρική ψηφοφορία του Νοεμβρίου.

«Τις επόμενες δύο εβδομάδες, νομίζω ότι θα υπάρχει περισσότερος θόρυβος παρά σήμα για τις αγορές από την πολιτική πλευρά», δήλωσε ο Ray Attrill, παγκόσμιος συν-επικεφαλής στρατηγικής συναλλάγματος στην National Australia Bank στο Σίδνεϊ. «Αυτό σημαίνει ότι τα οικονομικά θα κυριαρχήσουν; Δεν ξέρω. Νομίζω ότι όλα αυτά πιθανόν να οδηγούν σε μεγαλύτερη αναποφασιστικότητα στις αγορές από ό,τι συνέβαινε τον τελευταίο μήνα περίπου».

Τα κρατικά ομόλογα μακράς διάρκειας είχαν πληγεί τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι επενδυτές υπολόγιζαν την αυξανόμενη πιθανότητα μιας δεύτερης προεδρίας Τραμπ, στοιχηματίζοντας ότι οι πολιτικές του για μείωση των φόρων θα ήταν πληθωριστικές και κακές για τα ομόλογα. Ωστόσο, ο αντίκτυπος είχε θολώσει από τις αυξανόμενες προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ καθώς ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ πέφτει.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v