Αδύναμα τα γαλλικά ομόλογα και πάλι εν μέσω πολιτικής αβεβαιότητας

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γαλλίας αυξήθηκε κατά 8 μονάδες βάσης στο 3,30%. Ο χρηματιστηριακός δείκτης CAC 40 υποχώρησε κατά 1% σε χαμηλό τεσσάρων μηνών.

Αδύναμα τα γαλλικά ομόλογα και πάλι εν μέσω πολιτικής αβεβαιότητας

Τα γαλλικά κρατικά ομόλογα αποδυναμώθηκαν περαιτέρω, βαθαίνοντας το sell-off που προκάλεσε η απόφαση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές. 

Ο Εμανουέλ Μακρόν δεν έχει συζητήσει το ενδεχόμενο παραίτησής του, δήλωσε σήμερα πρόσωπο από το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου, μετά από αναφορά γαλλικού ραδιοφωνικού σταθμού για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το ραδιόφωνο Europe 1 ανέφερε νωρίτερα ότι ο Μακρόν συζητούσε το ενδεχόμενο παραίτησης σε περίπτωση που έπαιρνε φτωχά αποτελέσματα στις επερχόμενες πρόωρες εκλογές.

Η κίνηση του Μακρόν την Κυριακή προκάλεσε ανησυχίες ότι μια νίκη της ακροδεξιάς με την Μαρίν Λεπέν στο τιμόνι θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα κυβερνητικό ξέφρενο δανεισμό.

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν σήμερα Πέμπτη ότι ο Μακρόν ανέβαλε μια προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου από την Τρίτη στην Τετάρτη. 

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γαλλίας αυξήθηκε κατά 8 μονάδες βάσης στο 3,30%. Οι αποδόσεις, οι οποίες αυξάνονται καθώς οι τιμές πέφτουν, είχαν κλείσει την περασμένη εβδομάδα στο 3,1%.

Κατά 8 μονάδες βάσης υψηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών στο 3,83% και κατά 9 των ιταλικών, στο 4,16%. Σταθερή στο 2,66% η απόδοση του 10ετούς γερμανικού.

Το spread ιταλικών - γερμανικών αποδόσεων 10ετούς ομολόγου διευρύνεται στις 150 μονάδες, στο πιο υψηλό από τον Φεβρουάριο.

Ο χρηματιστηριακός δείκτης CAC 40 υποχώρησε κατά 1% σε χαμηλό τεσσάρων μηνών.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v