Ανοδικά οι αποδόσεις των ευρωομολόγων, η προσοχή στα επιτόκια

Η απόδοση του 10ετούς της Γερμανίας κινείται ανοδικά κατά μία μονάδα βάσης, στο 2,53%. Στο 3,51% διατηρείται η απόδοση του 10ετούς ελληνικού.

Ανοδικά οι αποδόσεις των ευρωομολόγων, η προσοχή στα επιτόκια

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης σήμερα Δευτέρα, αφού αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ προειδοποίησαν ότι η πορεία της νομισματικής χαλάρωσης παραμένει αβέβαιη.

Η αξιωματούχος της Fed των ΗΠΑ Μισέλ Μπόουμαν δήλωσε αργά την Παρασκευή ότι δεν έχει δει βελτίωση του πληθωρισμού φέτος και παραμένει πρόθυμη να αυξήσει τα επιτόκια σε περίπτωση που η πρόοδος σταματήσει ή αντιστραφεί.

Οπως μεταδίδει το Rueters, η απόδοση των 2ετών κρατικών ομολόγων της Γερμανίας, που είναι πιο ευαίσθητη στις προσδοκίες για τα επιτόκια πολιτικής, σημείωσε νέο υψηλό 2-1/2 εβδομάδων στο 3,008%, προτού μαζευτεί η άνοδος στη μία μονάδα βάσης (bp) στο 2,99%.

Οι αγορές τιμολογούν περίπου 65 μ.β. μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ το 2024 σε σύγκριση με 67 μ.β. την Παρασκευή. Προεξόφλησαν 73 μ.β. στις 15 Μαΐου και 75 μ.β. στις αρχές του μήνα.

Η απόδοση του 10ετούς της Γερμανίας, που αποτελεί σημείο αναφοράς για το μπλοκ, κινείται ανοδικά κατά μία μονάδα βάσης, στο 2,53%. Στο 3,51% διατηρείται η απόδοση του 10ετούς ελληνικού.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιταλίας ενισχύεται μία μονάδα βάσης, στο 3,82%.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v