Ησυχία στην αγορά ευρωομολόγων

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας, το σημείο αναφοράς για το μπλοκ, σταθερή στο 2,57%.

Ησυχία στην αγορά ευρωομολόγων

Μικρές μεταβολές στην αγορά κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, με το επίκεντρο των επενδυτών στις κεντρικές τράπεζες και στις πολιτικές επιτοκίων.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας, το σημείο αναφοράς για το μπλοκ, σταθερή στο 2,57%.

Αγγιξε υψηλό 12 ετών στο 3,024% στις αρχές Οκτωβρίου πριν υποχωρήσει απότομα, καθώς τα οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ και την Ευρώπη υποδηλώνουν ότι ο πληθωρισμός θα επιβραδυνθεί πιο γρήγορα από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως. Οι αποδόσεις κινούνται αντιστρόφως στις τιμές.

Η απόδοση 10ετών της Ιταλίας παραμένει σταθερή στο 4,31%, χαμηλότερα  από το υψηλό 11 ετών του 5,025% τον Οκτώβριο.

Ο Jussi Hiljanen, επικεφαλής στρατηγικής επιτοκίων στην τράπεζα SEB, δήλωσε ότι οι συναλλαγές είναι ήπιες καθώς οι Αμερικανοί επενδυτές προετοιμάζονται για την εορτή των Ευχαριστιών την Πέμπτη.

«Δεύτερον, είχαμε αρκετά τεράστιες κινήσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες περίπου, σε πολλές αγορές, συμπεριλαμβανομένων των αγορών ομολόγων».

Οι traders ομολόγων δείχνουν μικρή αντίδραση στα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στις αρχές Νοεμβρίου. Σε αυτά φαίνεται ότι οι αξιωματούχοι συμφώνησαν πως θα κινηθούν «προσεκτικά» και θα αυξήσουν τα επιτόκια μόνο εάν η πρόοδος στον έλεγχο του πληθωρισμού υποχωρήσει.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v