Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένες κινήσεις στην αγορά ομολόγων

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού κινείται ανοδικά κατά μία μονάδα βάσης στο 2,48%. Είναι σχεδόν 30 μονάδες μακριά από το υψηλό του Ιουλίου 2011, του 2,77%, οποίο άγγιξε στις αρχές Μαρτίου.

Συγκρατημένες κινήσεις στην αγορά ομολόγων

Ηπια κινούνται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, με τους επενδυτές επιφυλακτικούς για την ανοδική ανατιμολόγηση μελλοντικών αυξήσεων επιτοκίων εν όψει κρίσιμων οικονομικών στοιχείων αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Η ανακοίνωση του ΑΕΠ ευρωζώνης για το 2023 την Παρασκευή, θα δώσει μια αρχική ένδειξη για την πορεία της οικονομίας και τον αντίκτυπο των αυξημένων τιμών ενέργειας και των αυστηρότερων τραπεζικών προτύπων.

Ο πληθωρισμός θα είναι στο επίκεντρο, την ίδια ημέρα, με τα στοιχεία Γερμανίας, Γαλλίας και Ισπανίας, τα οποία ενδέχεται να παρέχουν ενδείξεις για τη μελλοντική πορεία σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού κινείται ανοδικά κατά μία μονάδα βάσης στο 2,48%. Είναι σχεδόν 30 μονάδες μακριά από το υψηλό του Ιουλίου 2011, του 2,77%, οποίο άγγιξε στις αρχές Μαρτίου.

Οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, σύμφωνα με το Bloomberg:

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v