Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλμα για τα ευρωπαϊκά yields μετά το sell off των Treasuries

Η απόδοση του 2ετούς Bund, η οποία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στις αλλαγές των προσδοκιών για τα επιτόκια, ενισχύεται 10 μονάδες βάσης (bps) στο 2,645%. Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ανέρχεται 6 bps στο 2,24%.

Αλμα για τα ευρωπαϊκά yields μετά το sell off των Treasuries

Απότομη άνοδο σημειώνουν οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης σήμερα Τρίτη καθώς οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν ξανά μετά το Πάσχα, παρακολουθώντας την άνοδο των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων την Παρασκευή και τη Δευτέρα, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι η δημιουργία θέσεων εργασίας παρέμεινε ισχυρή τον Μάρτιο.

Η απόδοση του 2ετούς Bund, η οποία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στις αλλαγές των προσδοκιών για τα επιτόκια, ενισχύεται 10 μονάδες βάσης (bps) στο 2,645%. Η απόδοση του 10ετούς ανέρχεται 6 bps στο 2,24%.

«Πρόκειται για αντίδραση στο ξεπούλημα των αμερικανικών ομολόγων το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, ειδικά μετά την έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ που δείχνει ακόμη αξιοπρεπή δημιουργία θέσεων εργασίας», δήλωσε ο Antoine Bouvet, ανώτερος αναλυτής επιτοκίων στην ING.

Τα στοιχεία της Παρασκευής έδειξαν ότι οι εργοδότες των ΗΠΑ διατήρησαν ισχυρό ρυθμό προσλήψεων τον Μάρτιο, ενώ το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 3,5%.

Ενώ οι ευρωπαϊκές αγορές ήταν κλειστές το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, οι traders αύξησαν τα στοιχήματά τους ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αυξήσει ξανά τα επιτόκια, συμβάλλοντας στην άνοδο των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων.

Οι προσδοκίες για περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων μειώθηκαν ουσιαστικά στο μηδέν μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank τον Μάρτιο, προκαλώντας πτώση των αποδόσεων των ομολόγων καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονταν για περαιτέρω χρηματοοικονομική αναταραχή.

Ωστόσο, οι αποδόσεις των ομολόγων στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη έχουν αυξηθεί απότομα από τότε που έφτασαν σε χαμηλά επίπεδα πολλών μηνών τον Μάρτιο, καθώς οι κεντρικοί τραπεζίτες και οι traders έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στον πληθωρισμό.

Οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων:

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v