Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στήριξη βρίσκουν τα ιταλικά κρατικά ομόλογα

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της χώρας υποχώρησε τέσσερις μονάδες βάσης στο 2,98%. Το spread με το 10ετές Bund μειώθηκε στις 216 μονάδες βάσης, το χαμηλότερο από τις 20 Ιουλίου.

Στήριξη βρίσκουν τα ιταλικά κρατικά ομόλογα

Ενισχύονται τα ιταλικά ομόλογα καθώς οι επενδυτές παραμερίζουν τις ανησυχίες ότι μια νέα κυβέρνηση θα υπαναχωρήσει από τις δεσμεύσεις που απαιτούνται για να ξεκλειδώσει περίπου 200 δισ. ευρώ κεφαλαίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οδηγώντας την απόδοση του 10ετούς κάτω από το 3% για πρώτη φορά από τον Μάιο.

Οι αγοραστές ανακουφίζονται καθώς ρεπορτάζ του Bloomberg News την Παρασκευή ανέφερε ότι η ακροδεξιά Giorgia Meloni, η οποία προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει των πρόωρων εκλογών του Σεπτεμβρίου, σχεδιάζει να τηρήσει τους κανόνες του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν κερδίσει, σύμφωνα με αξιωματούχους που γνωρίζουν το σκεπτικό της. 

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της χώρας υποχώρησε τέσσερις μονάδες βάσης στο 2,98%. Το spread με το 10ετές Bund μειώθηκε στις 216 μονάδες βάσης, το χαμηλότερο από τις 20 Ιουλίου.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, σύμφωνα με το Bloomberg:

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v