Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τη μεγαλύτερη άνοδο από το 2020 κάνει η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Ισχυρές πιέσεις στα ευρωομόλογα. Αφού άγγιξε χαμηλά πέντε εβδομάδων την Τετάρτη στο 1,072%, η απόδοση 10 ετών της Γερμανίας, το σημείο αναφοράς για την ευρωζώνη, αυξάνεται κατά 10 μονάδες βάσης, στο 1,25%.

Τη μεγαλύτερη άνοδο από το 2020 κάνει η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης την Πέμπτη, ακολουθώντας τις κινήσεις των αμερικανικών ομολόγων κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς οι φόβοι για τον πληθωρισμό και την ύφεση εξακολουθούν να κυριεύουν τις αγορές.

Η απόδοση του 10εοτούς ελληνικού κινείται ανοδικά κατά 32 μονάδες βάσης, στο 3,56% καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Μάρτιο του 2020.

Η επιδείνωση της κατάστασης του πληθωρισμού και η ανησυχία για τη χαμένη πίστη στη δύναμη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να τον συγκρατήσει, ώθησαν τους αξιωματούχους της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ να συσπειρωθούν γύρω από μια υπερβολική αύξηση των επιτοκίων και τη σταθερή επαναδιατύπωση της πρόθεσης να τεθούν υπό έλεγχο οι τιμές, όπως έδειξαν τα πρακτικά της συνεδρίασης της τράπεζας τον Ιούνιο. 

Αφού άγγιξε χαμηλά πέντε εβδομάδων την Τετάρτη στο 1,072%, η απόδοση 10 ετών της Γερμανίας, το σημείο αναφοράς για την ευρωζώνη, αυξάνεται κατά 10 μονάδες βάσης, στο 1,25%.

Η απόδοση του 10ετούς της Ιταλίας ενισχύεται κατά 7 μονάδες βάσης στο 3,30%, μειώνοντας το spread με του αντίστοιχου γερμανικού στις 204 μονάδες βάσης.

Κατά 13 μονάδες βάσης υψηλότερα του 10ετούς ιταλικού, στο 3,37% και κατά 11 μονάδες βάση του αντίστοιχου ισπανικού, στο 2,39%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v