Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2014 η απόδοση του γερμανικού 2ετούς ομολόγου

Στο 2,11% έφτασε η απόδοση του γερμανικού bund, ενώ και στις ΗΠΑ οι αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων τίτλων κινούνται προς υψηλότερα επίπεδα.

Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2014 η απόδοση του γερμανικού 2ετούς ομολόγου

Οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων διετίας αυξήθηκαν σήμερα στο 0,211%, το υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2014, καθώς οι επενδυτές ετοιμάζονται για τις αυξήσεις επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες. 

Ανάλογη είναι η εικόνα και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού όπου οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων κινούνται επίσης υψηλότερα. Οι αποδόσεις των πενταετών treasuries σκαρφάλωσαν στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2018 στο 3,048%, ένα άλμα 24 μονάδων βάσης για την εβδομάδα, διευρύνοντας το χάσμα σε σχέση με τις αποδόσεις 30 ετών (2,945%).

Η αγορά τιμολογεί επιτόκια 2,0-2,25% έως τον Ιούλιο στις ΗΠΑ και περίπου 3% μέχρι το τέλος του έτους. Οι traders, σύμφωνα με το Reuters, δηλώνουν ότι οι επενδυτές τρομοκρατήθηκαν από το τελευταίο cofference call της Nomura, στο οποίο οι αναλυτές προέβλεψαν ότι η Federal Reserve θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης τόσο τον Ιούνιο, όσο και τον Ιούλιο, πέρα από μια αύξηση 50 μονάδων βάσης τον Μάιο.

Την Πέμπτη, ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ επιβεβαίωσε ότι μια αύξηση των επιτοκίων κατά μισή μονάδα θα είναι «στο τραπέζι» κατά τη συνεδρίαση της Fed στις 3-4 Μαΐου, ενώ άλλοι αξιωματούχοι επισήμαναν ως πιθανότητα κινήσεις 75 μονάδων βάσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v