Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 1,09% υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Η απόδοση του 10ετούς γαλλικού παραμένει στο -0,13%, ενώ του γερμανικού 10ετούς βρίσκεται στο -0,45%. Οι επενδυτές ελπίζουν ότι το Ταμείο Ανάκαμψης των €750 δισ. θα εγκριθεί στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Στο 1,09% υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Σταθεροποιητικά κινούνται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης την Πέμπτη, με τους επενδυτές να αναμένουν τις νέες εξελίξεις όσον αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που έχει στόχο να βοηθήσει την οικονομία να ανακάμψει από την κρίση του κορωνοϊού.

Οι επενδυτές ελπίζουν ότι το Ταμείο των 750 δισ. ευρώ θα εγκριθεί στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στα τέλη της επόμενης εβδομάδας. Σχεδιασμένο για να προσφέρει ως επί το πλείστον επιχορηγήσεις σε χώρες που επλήγησαν περισσότερο από τον ιό, υπήρξε ένας από τους κύριους παράγοντες για την μείωση του κόστους δανεισμού των κρατών της νότιας Ευρώπης τις τελευταίες εβδομάδες.

Την Τετάρτη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ δήλωσε ότι η ΕΕ πρέπει να καταλήξει γρήγορα σε συμφωνία σχετικά με το Ταμείο, ωστόσο χρειάζονται πολλές ακόμη διαπραγματεύσεις.

Η απόδοση του 10ετούς γαλλικού ομολόγου παραμένει στο -0,13%, ενώ του γερμανικού 10ετούς, με ήπια καθοδική τάση, βρίσκεται στο -0,45%.

Καθοδικά κινείται το κόστος του ελληνικού δανεισμού, με την απόδοση του δεκαετούς να υποχωρεί κατά 2,2 μονάδες βάσης, στο 1,09% και την απόδοση του πενταετούς να κινείται χαμηλότερα κατά 1,6 μονάδες βάσης, στο 0,36%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ισπανικού διολισθαίνει 1,5 μονάδα βάσης, στο 0,40% ενώ το αντίστοιχο 10ετούς ιταλικού διατηρείται στο 1,27%.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διατηρείται στο 0,65%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v