Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 1,39% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Το κλίμα στην αγορά είναι ελαφρώς ενισχυμένο, αφότου έγινε γνωστό ότι η Κίνα εξετάζει να αυξήσει τα ανώτατα όρια των προστίμων για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων. Στο -0,35% η απόδοση του 10ετούς Bund.

Μικρή άνοδο σημειώνουν τα ευρωπαϊκά yields τη Δευτέρα, καθώς οι θετικές εξελίξεις από τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας αντισταθμίζουν τα αδύναμα οικονομικά δεδομένα από την ευρωζώνη.

Το κλίμα στην αγορά είναι ελαφρώς ενισχυμένο, αφότου έγινε γνωστό ότι η Κίνα εξετάζει να αυξήσει τα ανώτατα όρια των προστίμων για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων.

Η πνευματική ιδιοκτησία είναι ένα ουσιαστικό εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου, καθώς οι ΗΠΑ κατηγορούν εδώ και πολύ καιρό την Κίνα για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.

Στην αγορά κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, η απόδοση του γαλλικού 10ετούς ενισχύεται σχεδόν μία μονάδα βάσης, στο -0,03%, του γερμανικού 10ετούς, με ίδια κίνηση, διαμορφώνεται στο -0,35%, του ισπανικού 10ετούς υποχωρεί ελαφρώς στο 0,40%, ενώ του ιταλικού αντίστοιχου τίτλου κινείται χαμηλότερα κατά 1,4 μονάδα βάσης, στο 1,28%.

Η απόδοση του 5ετούς καταγράφει πτώση κατά 6 μονάδες βάσης, στο 0,54%, ενώ σταθερή διατηρείται η απόδοση του 10ετούς, στο 1,39%.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η απόδοση του 10ετούς Treasury με μικρή άνοδο κατά μία μονάδα βάσης, διαμορφώνεται στο 1,78%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v