Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 3,48% υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Οι ανησυχίες για την κορύφωση της σινοαμερικανικής εμπορικής διαμάχης και οι φόβοι για τις επόμενες κινήσεις της Ιταλίας όσον αφορά την υπέρβαση των δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ ρίχνουν τα ευρωπαϊκά yields.

Στο 3,48% υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Υποχωρεί το ελληνικό κόστος δανεισμού στο trading της Πέμπτης. Η απόδοση του 10ετούς υποχωρεί 7,6 μονάδες βάσης, στο 3,48%, ενώ του 5ετούς με μεγαλύτερη κάθοδο, κατά 9,1 μονάδες βάσης, διαμορφώνεται στο 2,29%.

Καθοδικά κινούνται και τα ευρωπαϊκά yields, με την απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου να διατηρείται κοντά στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων δυόμισι ετών που έφτασε χθες. Την κάθοδο οδηγούν οι ανησυχίες για τις σινοαμερικανικές εμπορικές σχέσεις και τους φόβους ότι η Ιταλία μπορεί να υπερβεί τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Το κλίμα για τα ομόλογα ενισχύεται και από το εκτελεστικό διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ, με το οποίο η κυβέρνησή του κηρύσσει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ως προς τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα. Αναγγέλλει επίσης τη λήψη μέτρων για την προστασία τους, κίνηση που ανοίγει τον δρόμο για να απαγορευτεί η πρόσβαση της εταιρείας-κολοσσού των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας Huawei.

Το επιτόκιο του 10ετούς Bund υποχωρεί 2 μονάδες βάσης, στο μείον 0,11%, του γαλλικού 10ετούς επίσης, κατά 2,4 μονάδες βάσης και φτάνει στο 0,28% ενώ του βρετανικού αντίστοιχου τίτλου κινείται 2,6 μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 1,04%.

Η απόδοση του ισπανικού 10ετούς υποχωρεί 4,2 μονάδες βάσης, στο 0,91%, ενώ του ιταλικού 10ετούς διολισθαίνει 3,6 μονάδες βάσης, στο 2,71%.

Στις ΗΠΑ, η απόδοση του 10ετούς Treasury υποχωρεί 2 μονάδες βάσης, στο 2,35%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v