Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύονται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων

Τα κέρδη περιορίζουν οι ανησυχίες για δυνητικό κλείσιμο των ομοσπονδιακών υπηρεσιών στις Ηνωμένες Πολιτείες το Σαββατοκύριακο και οι αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων. Στο 4,342% ανέρχεται το επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς.

Ενισχύονται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης την Παρασκευή, μετά τη μεγάλη πτώση αυτής της εβδομάδας.

Τα κέρδη περιορίζουν οι ανησυχίες για ενδεχόμενο κλείσιμο των ομοσπονδιακών υπηρεσιών στις Ηνωμένες Πολιτείες το Σαββατοκύριακο και οι αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων.

Αυξάνονται τα ιταλικά yields, αν και η απόδοση του ιταλικού 10ετούς είναι σε πορεία για πέμπτη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση, με την πιο απότομη κίνηση να καταγράφεται αυτή την εβδομάδα, λόγω της συμφωνίας Ιταλίας-Ευρωπαϊκής Ενωσης για τον προϋπολογισμό.

Αρνητικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Το κλίμα επιβαρύνεται από την απόφαση της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας να παραμείνει στην απόφαση της για αυξήσεις επιτοκίων, παρά τους ενισχυμένους κινδύνους για την ανάπτυξη.

Η αναταραχή εντείνεται και από την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να μην εγκρίνει χρηματοδότηση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών εάν δεν λάβει χρήματα για το τείχος στα σύνορα, ρισκάροντας μερικό shutdown, το Σάββατο.

Στο πρωινό trading οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων της ευρωζώνης που έχουν υψηλότερη πιστοληπτική αξιολόγηση –όπως της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ολλανδίας- κινούνται ανοδικά κατά περίπου δύο μονάδες βάσης.

Το επιτόκιο του 10ετούς Bund σχεδόν μία μονάδα υψηλότερα από το προηγούμενο κλείσιμο, στο 0,244%, του ιταλικού αντίστοιχου τίτλου ενισχύεται επτά μονάδες βάσης, στο 2,808%, του ισπανικού 10ετούς κινείται ανοδικά κατά περίπου μία μονάδα βάσης, στο 1,386%, ενώ του βρετανικού 10ετούς με 2 μ.β. υψηλότερα, διαμορφώνεται στο 1,289%. 

Ανοδικά κινούνται και οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Του 10ετούς ενισχύεται 5,4 μονάδες βάσης, στο 4,342%,ενώ του 5ετούς κατά 5,5 μονάδες βάσης υψηλότερα, ανέρχεται στο 3,345%.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το επιτόκιο του 10ετούς Treasury με ανοδική μικρή τάση (μισή μονάδα βάσης) διαμορφώνεται στο 2,794%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v