Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χτυπήματα δέχονται τα ιταλικά ομόλογα

Η πολιτική αβεβαιότητα στην Ιταλία σε συνδυασμό με τις ανησυχίες για μετάσταση της Τουρκικής κρίσης, πιέζουν τους ιταλικούς τίτλους, με την απόδοση του 10ετούς στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο. Στο 21% το τουρκικό yield, στο 4,25% το ελληνικό.

Συνεχίζεται η άνοδος της απόδοσης του τουρκικού ομολόγου, με τα οικονομικά προβλήματα στην γείτονα χώρα να πυροδοτούν ανησυχίες για μετάσταση σε άλλες περιοχές, και κυρίως στην Ιταλία λόγω και των δικών της εσωτερικών προβλημάτων, ωθώντας τους επενδυτές σε αναζήτηση «ασφαλών καταφυγίων» και πιέζοντας τα ευρωπαϊκά ομόλογα.

Η απόδοση του 10ετούς τουρκικού ομολόγου αυξάνεται στο 21%, ενώ του ιταλικού αντίστοιχου τίτλου διαμορφώνεται στο 3,06%, το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Μαΐου, εν μέσω ανησυχιών για την έκθεση του ιταλικού τραπεζικού κλάδου στην Τουρκία.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου κινείται στο 4,25%, με την θετική είδηση της αναβάθμισης της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας από τη Fitch να «χάνεται» εν μέσω των αναταράξεων που προκαλεί στις παγκόσμιες αγορές η Τουρκία. η απόδοση του 7ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 3,86%, του 5ετούς στο 3,30% και του μονοετούς στο 1,41%.

Στο 1,44% η απόδοση του ισπανικού 10ετούς τίτλου, στο 1,84% του πορτογαλικού και στο 0,31% του 10ετούς γερμανικού bund.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v