Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η S&P δεν επηρέασε τα ελληνικά yields

Δεν αντιδρά η αγορά ελληνικών ομολόγων στην αναβάθμιση του outlook της χώρας από την S&P. Σε υψηλό μήνα η απόδοση του bund. Στο επίκεντρο οι κινήσεις της Τράπεζας της Ιαπωνίας και η κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων.

Ήπιες κινήσεις καταγράφουν τα ελληνικά ομόλογα, παρά την αναβάθμιση του outlook της χώρας από την S&P την Παρασκευή, ενώ την ίδια ώρα το yield του 10ετούς bund ενισχύεται σε υψηλό μήνα.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 3,87%, του 7ετούς στο 3,46%, του 5ετούς στο 3% και του μονοετούς στο 1,09%.

Η Standard & Poor’s αναβάθμισε σε «θετικό» από «σταθερό» το outlook για την Ελλάδα, ενώ διατήρησε αμετάβλητη την αξιολόγηση B+. Τον περασμένο μήνα, ο οίκος είχε αναβαθμίσει την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας, με βάση τα μειωμένα ρίσκα λόγω της δημιουργίας «μαξιλαριών» ρευστότητας και της παράτασης της ωρίμανσης των δανείων της.

Εν τω μεταξύ, υψηλότερα κινείται η απόδοση του γερμανικού κρατικού ομολόγου, μετά το «άλμα» στα yields των ιαπωνικών ομολόγων, λόγω των αναφορών σε ΜΜΕ πως η Τράπεζα της Ιαπωνίας εξετάζει το ενδεχόμενο περιορισμού του τεράστιου προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσής της.

Η αλλαγή αυτή στη στάση της Ιαπωνίας έρχεται την ώρα που οι άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες απομακρύνονται από τα χαμηλά επιτόκια και την ώρα που κλιμακώνονται οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και των μεγάλων εμπορικών εταίρων.

Στο 0,39% η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund, στο 2,58% η απόδοση του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου, στο 1,32% του ισπανικού και στο 1,77% του πορτογαλικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v