Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξαναπληρώνει τόκο στο 10ετες ομόλογο η Γερμανία

Η απόδοση του 10ετους γερμανικού τίτλου καταγράφει άνοδο 6 μονάδων βάσης, σκαρφαλώνοντας στο 0,003%. Σε θετικό έδαφος για πρώτη φορά από τις 22 Ιουλίου.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετους ομολόγου γύρισε σε αρνητικό έδαφος για πρώτη φορά μετά τις 22 Ιουλίου, καθώς η απογοήτευση των επενδυτών από την ομιλία του Μάριο Ντράγκι πιέζει χαμηλότερα τις τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων. 

Ο διοικητής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ανέφερε στην χθεσινή συνέντευξη τύπου πως το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας δεν συζήτησε μια επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.  

Όπως μεταδίδει το Reuters, η απόδοση του 10ετους γερμανικού τίτλου καταγράφει άνοδο 6 μονάδων βάσης, σκαρφαλώνοντας στο 0,003%. 

Η απόδοση είχε υποχωρήσει για πρώτη φορά σε αρνητικό έδαφος τον Ιούνιο μετά το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψήφισματος. Στις αρχές Ιουλίου έφτασε μέχρι και στο -0,19%.

Eν τω μεταξύ, πάνω από το -0,4% επέστρεψε και η απόδοση του 7ετους γερμανικού ομολόγου, κάτι που σημαίνει πως είναι και πάλι επιλέξιμο από την ΕΚΤ για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Με βάση τους κανονισμούς του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης ένας τίτλος είναι επιλέξιμος εφόσον η απόδοση του είναι υψηλότερη από το επιτόκιο καταθέσεων της ΕΚΤ, το οποίο αυτήν την στιγμή βρίσκεται στο -0,4%. 

Ανοδικά κινούνται και οι αποδόσεις των ιταλικών, γαλλικών και πορτογαλικών ομολόγων. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v