Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 7 εβδομάδων τα yields των πορτογαλικών ομολόγων

Οι επενδυτές αισιοδοξούν πως η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της Κυριακής θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις στην Πορτογαλία.

Κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά εβδομάδων παραμένουν οι αποδόσεις των πορτογαλικών ομολόγων, εν όψει των εκλογών στη χώρα την Κυριακή, με τους επενδυτές να αισιοδοξούν ότι η Λισαβόνα θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.

Αν και εξακολουθεί να υπάρξει ο κίνδυνος να μην προκύψει από τις εκλογές αυτοδύναμη κυβέρνηση, ωστόσο οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στον κυβερνών κεντροδεξιό συνασπισμό. Άλλο ενθαρρυντικό σημείο για τους επενδυτές είναι ότι απουσιάζουν σκληροπυρηνικά αντιμνημονιακά κόμματα.

Η απόδοση του 10ετούς πορτογαλικού τίτλου παραμένει στο 2,38%, έχοντας όμως υποχωρήσει κατά 50 μ.β. έναντι των υψηλών του Σεπτεμβρίου.

Στο 1,86% η απόδοση του 10ετούς ισπανικού ομολόγου, στο 1,70% του ιταλικού και στο 0,56% του 10ετούς γερμανικού bund, ενώ η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 8,29%, του 5ετούς στο 8,93% και του 3ετούς στο 10,42%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v