Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 6,22% η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου

Οι εκτιμήσεις για περαιτέρω κινήσεις χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, αλλά και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, διατηρούν σε χαμηλότερο επίπεδο τις αποδόσεις των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας.

Παραμένουν σε χαμηλότερο επίπεδο οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας, καθώς ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, άφησε και πάλι να εννοηθεί ότι θα υπάρξει χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής, αλλά και καθώς τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών άμβλυναν τους φόβους αποσταθεροποίησης των εύθραυστων κυβερνήσεων.

Παράλληλα, ενισχύεται η «όρεξη» για τίτλους υψηλότερου κινδύνου με τους επενδυτές να εκφράζουν ελπίδες ότι οι αποφασιστικές ουκρανικές προεδρικές εκλογές θα βοηθήσουν ώστε να αποκλιμακωθούν οι εντάσεις με τη Ρωσία.

Η απόδοση του ελληνικού 5ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 4,88%, του 10ετούς στο 6,22%, του 15ετούς στο 6,49%, του 20ετούς στο 6,67% και του 30ετούς στο 6,59%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου κινείται στο 2,99%, του ισπανικού στο 2,89% και του πορτογαλικού στο 3,65%.

Στο 0,45% η απόδοση του 5ετούς γερμανικού bund και στο 1,41% του 10ετούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v