Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων

Αλλάζουν τα δεδομένα στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων από την αιφνιδιαστική υποχώρηση του πληθωρισμού της ευρωζώνης σε χαμηλό 4ετίας. Σημαντική μείωση αποδόσεων στους τίτλους Ισπανίας, Ιταλίας.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές των ομολόγων στην ευρωζώνη με την αιφνιδιαστική μείωση του πληθωρισμού σε χαμηλό 4ετίας. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε στο 0,7% ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα μείνει αμετάβλητος στο 1,1%. Σημειώνεται ότι ο στόχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τον πληθωρισμό ανέρχεται στο 2%.

«Απέχει πολύ από τις προβλέψεις και θα πρέπει να επηρεάσει τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας» υποστηρίζει ο Sergio Capaldi της Intesa SanPaolo και συμπληρώνει: "Ακόμη και οι Γερμανοί θα πρέπει να ανησυχούν για την επιβράδυνση του πληθωρισμού».

Έτσι, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού Bund υποχώρησε κατά 4 μονάδες βάσης, στο 1,65% που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τις 8 Αυγούστου. Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων Ισπανίας υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 8 Μαΐου αγγίζοντας το 3,99% και των ιταλικών 10ετών ομολόγων υποχώρησαν κατά 6 μονάδες βάσης, στο 4,12%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v