Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρεκόρ χαλκού, υποχωρούν χρυσός και πετρέλαιο

Σε επίπεδα ρεκόρ κινείται η τιμή του χαλκού στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου, καθώς ανακοινώθηκε μείωση των αποθεμάτων για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα. Πτωτικές τάσεις σε χρυσό και πετρέλαιο.

Σε επίπεδα ρεκόρ κινείται η τιμή του χαλκού στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου, καθώς ανακοινώθηκε μείωση των αποθεμάτων για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα.

Τα αποθέματα του μετάλλου, που χρησιμοποιείται ευρέως σε ηλεκτρικά καλώδια και υδραυλικές εγκαταστάσεις, μειώθηκαν στο LME κατά 2,4%, στους 64.125 μετρικούς τόνους.

Το τρίμηνο συμβόλαιο του κόκκινου μετάλλου έφτασε μέχρι τα 3.987,30 δολάρια ανά τόνο, 2,30 δολάρια υψηλότερα από το προηγούμενο ρεκόρ στις 11 Οκτωβρίου.

Στις λοιπές αγορές εμπορευμάτων ο χρυσός υποχωρεί κατά 20 σεντς από το ιστορικό ρεκόρ 17 ετών όπου διαμορφώθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση. Το κίτρινο μέταλλο διαμορφώνεται στο LME στα 473,5 δολάρια ανά τόνο.

Πτωτικές τάσεις εμφανίζει και το πετρέλαιο, καθώς ο νέος τυφώνας ”Βίλμα” που απειλεί τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ δείχνει να αλλάζει κατεύθυνση και να αποφεύγει τον Κόλπο του Μεξικού, όπου βρίσκονται μεγάλες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

Το συμβόλαιο Νοεμβρίου στη Νέα Υόρκη υποχωρεί κατά 35 σεντς στα 64,01 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent στο Λονδίνο υποχωρεί κατά 7 σεντς, στα 60,5 δολάρια ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v