Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω από τα 64 δολ. υποχωρεί το πετρέλαιο (update)

Σημαντική υποχώρηση καταγράφουν οι τιμές του ”μαύρου χρυσού”, που διαμορφώνονται κάτω και από τα 64 δολ. ανά βαρέλι, μετά τα στοιχεία για την πορεία των στρατηγικών αποθεμάτων των ΗΠΑ.

Σημαντική υποχώρηση καταγράφουν οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” που διαμορφώνονται κάτω και από τα 64 δολ. ανά βαρέλι, μετά τα στοιχεία για την πορεία των στρατηγικών αποθεμάτων των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 12 Αυγούστου, τα αποθέματα αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 241.000 βαρέλια στα 321,1 εκατ. βαρέλια. Τα επίπεδα των αποθεμάτων είναι κατά 9,6% υψηλότερα σε σχέση με τα επίπεδα το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Αντίθετα, την έβδομη συνεχόμενη υποχώρηση εμφάνισαν τα αποθέματα βενζίνης τα οποία μειώθηκαν κατά 4,97 εκατ. βαρέλια και διαμορφώθηκαν στα 198,1 εκατ. βαρέλια. Οι αναλυτές ανέμεναν πτώση κατά 1,5 εκατ. βαρέλια.

Παράλληλα, ο ΟPEC αναθεώρησε σε χαμηλότερα επίπεδα τις προβλέψεις του για τη ζήτηση πετρελαίου παγκοσμίως στο σύνολο του 2005, με βάση νέες εκτιμήσεις για την κατανάλωση στις ΗΠΑ και στην Κίνα.

Σύμφωνα με τον OPEC, η ζήτηση πετρελαίου προβλέπεται να αυξηθεί κατά 1,58 εκατ. βαρέλια ημερησίως ή 1,9% στα 83,6 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Στα 63,75 δολ. ανά βαρέλι διαμορφώνεται η τιμή του αργού πετρελαίου στην αγορά της Νέας Υόρκης, ενώ στα 63,74 δολ. το βαρέλι κυμαίνεται η τιμή του brent στο Λονδίνο.

Την ίδια στιγμή, πτωτικά στα 440,10 δολάρια ανά ουγκιά κινείται η τιμή του χρυσού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v