Εντονη μεταβλητότητα στις τιμές πετρελαίου

Έντονη μεταβλητότητα εμφανίζουν οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” στην αμερικανική αγορά καθώς εκτός από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο, η αγορά έχει να αντιμετωπίσει την απειλή μίας νέας τροπικής καταιγίδας που ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα στην προσφορά.

Έντονη μεταβλητότητα εμφανίζουν οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” στην αμερικανική αγορά μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο.

Ειδικότερα, από τα επίπεδα-ρεκόρ των 62 δολαρίων το βαρέλι νωρίς το πρωί, η είδηση για τις απανωτές εκρήξεις στο Λονδίνο οδήγησε την τιμή σε υποχώρηση πλέον του 7% στα 57 δολάρια, για να ανακάμψει και πάλι στα επίπεδα των 60 δολαρίων το βαρέλι, ενώ αργότερα βρέθηκε ξανά χαμηλότερα.

”Οι επενδυτές πανικοβλήθηκαν και κατέφυγαν στο χρυσό, τα ομόλογα και άλλα ’ασφαλή καταφύγια’” επισήμανε ο John Kilduff, αντιπρόεδρος της Fimat USA στη Νέα Υόρκη. ”Οι τιμές επανακάμπτουν καθώς υπάρχει ακόμη κίνδυνος της τροπικής καταιγίδας στον Κόλπο του Μεξικό” πρόσθεσε.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν μετά και την ανακοίνωση ότι τα αποθέματα πετρελαίου θέρμανσης και diesel σημείωσαν αύξηση.

Στα 60,72 δολάρια ανά βαρέλι διαμορφώνονται οι τιμές του αργού πετρελαίου στην αγορά της Νέας Υόρκης, ενώ στα 59,28 δολάρια το βαρέλι κυμαίνονται οι τιμές του Brent στο Λονδίνο.

Την ίδια στιγμή, οριακά πτωτικά στα 423,35 δολάρια ανά ουγκιά κινείται η τιμή του χρυσού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v