Ημερήσια άνοδος 1,7% για το πετρέλαιο στα $98,53

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν τη συνεδρίαση της Τρίτης οι δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να στρέφεται στην ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τραπέζης, Ben Bernanke.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡB

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν τη συνεδρίαση της Τρίτης οι δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να στρέφεται στην ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τραπέζης των ΗΠΑ, Ben Bernanke, στην Επιτροπή Προϋπολογισμού της Γερουσίας.

Η κατάθεση του κεντρικού τραπεζίτη είχε θετικό αντίκτυπο στις μετοχικές αγορές, παρασύροντας και τα commodities σε υψηλότερα επίπεδα ταυτόχρονα με την υποχώρηση του δολαρίου στη διεθνή αγορά συναλλάγματος.

Ειδικότερα, στο petroleum complex, το Light crude oil (σειρά Φεβ.’12) έκλεισε τη συνεδρίαση στο floor στα $98,53/βαρέλι, με κέρδη 1,7% και υψηλό στα $99,13, ενώ στα προϊόντα η εικόνα ήταν για δεύτερη συνεχή ημέρα θετική, καθώς το πετρέλαιο θέρμανσης (συμβόλαιο Φεβρουαρίου) διαμορφώθηκε στα $319,50cents/γαλόνι (+0,8%) και η βενζίνη (RBOB Gasoline) έκλεισε στα $292,95cents/γαλόνι, με οριακά πάντως κέρδη της τάξεως του 0,1%.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, ο χρυσός (συμβόλαια παράδοσης Απριλίου) έκλεισε το floor session στο Comex στα $1748,4/ουγκιά, πολύ κοντά στο απόλυτο υψηλό της ημέρας, με κέρδη της τάξεως του 1,4%, την ώρα που το ασήμι (σειρά Μαρτίου’12) έκανε settlement στα $34,194 ανά ουγκιά, με ίσα ποσοστιαία κέρδη κατά 1,4%.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v