Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια πτώση 2,3% για το πετρέλαιο στα $100,32

Τα χειρότερα των εκτιμήσεων μακροοικονομικά νέα σε Κίνα και Ηνωμένες Πολιτείες ήταν καθοριστικά για την πορεία των συμβολαίων του αργού πετρελαίου και των προϊόντων του κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡB

Τα χειρότερα των εκτιμήσεων μακροοικονομικά νέα σε Κίνα και Ηνωμένες Πολιτείες ήταν καθοριστικά για την πορεία των συμβολαίων του αργού πετρελαίου και των προϊόντων του κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, πρώτης για το μήνα Ιούνιο, ενώ αρνητικά επηρεάστηκε και ο χαλκός στο μπλοκ των μετάλλων.

Φωτεινή εξαίρεση στο γενικότερο κλίμα ρευστοποιήσεων ήταν τα συμβόλαια του χρυσού, που συνέχισαν να προσελκύουν αγοραστές εν μέσω ανησυχιών για τη δυναμική της παγκόσμιας οικονομίας, σε συνδυασμό με τα προβλήματα χρέους στον Ευρωπαϊκό Νότο.

Στο petroleum complex, το light crude oil (σειρά Ιουλίου’11) έκλεισε τη συνεδρίαση στα $100,32/βαρέλι, με απώλειες 2,3% και χαμηλό ημέρας στα $99.91.

Όσον αφορά στα προϊόντα, η εικόνα ήταν παρόμοια, με την RBOB Gasoline (σειρά Ιουλίου’11) να διαμορφώνεται στα $297.9 cents/γαλόνι με απώλειες 2.3% ενώ η αντίστοιχη σειρά για το πετρέλαιο θέρμανσης υποχώρησε λιγότερο (-1.4%), διαπραγματευόμενη την ίδια ώρα στα $301.10 cents/γαλόνι.

Λόγω της προχθεσινής αργίας, η ανακοίνωση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων από το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας (US DoE) μετατέθηκε ως συνήθως για το απόγευμα της Πέμπτης (18¨00 ώρα Ελλάδος).

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, όπως προανεφέρθη, ο χρυσός (σειρά Αυγ.’11) ξεχώρισε και ενισχύθηκε στα $1543.2 /ουγκιά, με κέρδη 0.4% και ενδοσυνεδριακό υψηλό στα $1551.6, ενώ αντίθετα, το ασήμι (σειρά Ιουλίου’11) υποχώρησε μετά από νευρικές διακυμάνσεις, κλείνοντας στα $37.694 /ουγκιά, με πτώση της τάξεως του 1.6%.

Να σημειωθεί ότι το Euro FX αναρριχήθηκε έως το επίπεδο του 1.4460 και ισορροπούσε αργά το βράδυ στα $1.4380.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v