Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια πτώση 0,46% για το πετρέλαιο στα $75,42

Αλλαγή σκηνικού -από τα μέσα της συνεδρίασης και μετά- έλαβε χώρα στις δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων μετά τα ανακοινωθέντα στοιχεία από το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας.

Αλλαγή σκηνικού -από τα μέσα της συνεδρίασης και μετά- έλαβε χώρα στις δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων, καθώς το γύρισμα του χρυσού από αρνητικό σε θετικό πρόσημο αρχικά και εν συνεχεία, η ανάκαμψη των συμβολαίων του petroleum complex, με καταλύτες την άνοδο των μετοχών και τα ανακοινωθέντα στοιχεία από το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας, προσέφεραν έντονες συγκινήσεις στους βραχυπρόθεσμους traders.

Ειδικότερα, το light crude oil (Συμβόλαιο Σεπτεμβρίου) έκλεισε το floor session στα 75.42 $/βαρέλι, με περιορισμένη πτώση της τάξεως του 0.46% επιστρέφοντας από το intraday χαμηλό των $73.83, ενώ καλύτερη ήταν η εικόνα στα προϊόντα, με το πετρέλαιο θέρμανσης (Συμβόλαιο Σεπτεμβρίου) να διαπραγματεύεται στο κλείσιμο στα $2.024 το γαλόνι, με οριακές μόνον απώλειες και τη βενζίνη (Συμβόλαιο Σεπτεμβρίου) να κερδίζει τελικά 0.3%, στα $1.959 το γαλόνι.

Σύμφωνα με το DoE, τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 818 χιλιάδες βαρέλια, ενώ στα προϊόντα, τα αποθέματα βενζίνης παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα και αυτά των distillate products αυξήθηκαν κατά περίπου 1 εκ. βαρέλια, με τη συνολική εικόνα της ζήτησης να δείχνει τη στιγμή της ανακοίνωσης περισσότερο προς υψηλότερες τιμές και λιγότερο σε χαμηλότερες, δεδομένου ότι η αγορά προεξοφλούσε χειρότερα νούμερα.
 
Στο μπλοκ των μετάλλων, εξάλλου, ο χρυσός (Συμβόλαιο Οκτωβρίου) έκλεισε με στα $1230.1 /ουγκιά (+0.25%), με χαμηλό στα $1217.7 και υψηλό στα $1233.2, ενώ αντίθετα, αρνητικό ήταν το πρόσημο για το ασήμι (Συμβόλαιο Σεπτεμβρίου), με κλείσιμο στα 18.399 $/ουγκιά και πτώση σχεδόν 1%.


e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v