Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακή πτώση 0,1% για το πετρέλαιο στα $82,43

Νευρικότητα, κυρίως την τελευταία ώρα του floor trading, επεκράτησε στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς υπήρξε μάχη αγοραστών-πωλητών στο petroleum complex μετά τα ανακοινωθέντα αποθέματα στις ΗΠΑ.

Νευρικότητα, κυρίως την τελευταία ώρα του floor trading, επεκράτησε στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς υπήρξε μάχη αγοραστών-πωλητών στο petroleum complex μετά τα ανακοινωθέντα αποθέματα από το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας.

Τελικά, το light crude oil (σειρά Σεπτεμβρίου ’10) τερμάτισε τη συνεδρίαση στο floor του χρηματιστηρίου Nymex της Νέας Υόρκης στα $82.43 το βαρέλι (-0.1%), με ενδοσυνεδριακό υψηλό $82.97 και γύρισμα την τελευταία ώρα μέχρι τα $81.80, την ώρα που στα προϊόντα η εικόνα ήταν μεικτή, καθώς το πετρέλαιο θέρμανσης (σειρά Σεπτ’10) διαμορφωνόταν στα $220.1 cents/γαλόνι (πρακτικά μαετάβλητο) και η αντίστοιχη σειρά στη βενζίνη (RBOB Gasoline) τερμάτιζε τη συνεδρίαση στα $217.5 cents/γαλόνι (-0.8%).

Σύμφωνα με το DoE, τα αποθέματα αργού μειώθηκαν περισσότερο από τις εκτιμήσεις, κατά σχεδόν 2.8 εκ. βαρέλια, όμως στα προϊόντα υπήρξε απροσδόκητη άνοδος (κατά 729 χιλιάδες στη βενζίνη και κατά 2.1 εκ. στα distillate products), με τη ζήτηση να υποχωρεί.
 
Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, το κλίμα θετικό μόνο για το χρυσό, ωστόσο τα κέρδη του κίτρινου μετάλλου περιορίστηκαν προς το τέλος.

Ο χρυσός έκλεισε στο Comex στα $1195.9 /ουγκιά (σειρά Δεκεμβρίου) με κέρδη 0.8%, ενώ αντιθέτως, η σειρά παράδοσης Σεπτ.’10 για το ασήμι έκλεισε την ημέρα στα $18.278 /ουγκιά, με απώλειες 0.75%.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v