Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια πτώση 1,4% για το πετρέλαιο στα $79,64

Συνεδρίαση για πολύ γερά νεύρα ήταν αυτή της Τετάρτης για τη διεθνή αγορά εμπορευμάτων, με τις δύο βασικές κατηγορίες (ενέργεια, μέταλλα) να παρουσιάζουν σημαντική συναλλακτική δραστηριότητα.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Συνεδρίαση για πολύ γερά νεύρα ήταν αυτή της Τετάρτης για τη διεθνή αγορά εμπορευμάτων, με τις δύο βασικές κατηγορίες (ενέργεια, μέταλλα) να παρουσιάζουν σημαντική συναλλακτική δραστηριότητα και μεγάλες ενδοσυνεδριακές διακυμάνσεις κυρίως τις ώρες του floor trading στις ΗΠΑ και τους traders να παρακολουθούν μεταξύ άλλων την κίνηση του δολαρίου στην αγορά συναλλάγματος, αλλά και την ανακοίνωση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων από το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας.

Στο petroleum complex, το light crude oil (συμβόλαιο Φεβρουαρίου) έκλεισε το floor trading στα $79.64 (-1.4%), σε απόσταση πάντως από τα απόλυτα χαμηλά της συνεδρίασης που ήταν αμέσως μετά την ανακοίνωση των στοιχείων στα 78.37 $/βαρέλι, το πετρέλαιο θέρμανσης (συμβόλαιο Φεβρουαρίου) διαμορφώθηκε στα $209.52 cents/gallon με απώλειες 1.7% και η βενζίνη (συμβόλαιο Φεβρουαρίου) έκλεισε στα $206.1 cents/gallon με απώλειες 1.75%.

Σύμφωνα με το US DoE, υπήρξε μεγάλη αύξηση των αποθεμάτων αργού κατά 3.7 εκατομμύρια βαρέλια, ενώ οι αναλυτές περίμεναν +1.5 εκ. βαρέλια, ενώ παρόμοια ήταν η εικόνα και στα προϊόντα, καθώς τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 3.8 εκ. βαρέλια και αυτά των προϊόντων διύλισης αυξήθηκαν κατά 1.3 εκ. βαρέλια, αμφότερα πολύ περισσότερο από αυτό που περίμενε κατά μέσο όρο η αγορά.

Μάλιστα, οι αναλυτές εκτιμούσαν μείωση αποθεμάτων για τα distillate.

Έντονες διακυμάνσεις επεκράτησαν εξάλλου και στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων με τελική επικράτηση των αγοραστών και το χρυσό (συμβόλαιο Φεβρουαρίου) να τερματίζει το floor session στα 1136.8 $/oz με κέρδη της τάξεως του 0.7% και ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα $1118.5 /oz, ενώ το ασήμι (συμβόλαιο Μαρτίου) έκλεισε την ίδια ώρα στα 18.605 $/oz με κέρδη άνω του 2%.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v