Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέο ιστορικό υψηλό ο χρυσός στα $1139,2/oz

Έντονα ανοδικά κινήθηκαν οι διεθνείς αγορές εμπορευμάτων κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδος.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Έντονα ανοδικά κινήθηκαν οι διεθνείς αγορές εμπορευμάτων κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδος.
 
Στο petroleum complex, το αργό πετρέλαιο που διαπραγματεύεται στο Nymex της Νέας Υόρκης (light crude oil, συμβόλαιο Δεκ.’09) τερμάτισε τη συνεδρίαση στο floor στα $78.85 το βαρέλι, ενισχυμένο κατά 3.3%, ενώ την ίδια ώρα στα products, το πετρέλαιο θέρμανσης (συμβόλαιο Δεκ.’09) έκλεισε με κέρδη της τάξεως του 3.55%, στα $203.6 cents/γαλόνι, ενώ η αντίστοιχη σειρά για τη βενζίνη (RBOB Gasoline) έκλεισε στα $199 cents/γαλόνι, ενισχυμένη κατά 3.8% σε ημερήσια βάση.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, σε νέα ιστορικά υψηλά αναρριχήθηκε ο χρυσός (σειρά Δεκ.’09) συνεχίζοντας τη φρενήρη πορεία του επωφελούμενος από το διεθνές οικονομικό περιβάλλον, με τα futures παράδοσης Δεκεμβρίου να κλείνουν τη σημερινή συνεδρίαση στο Comex σχεδόν στο απόλυτο υψηλό, στα $1139.2 ανά ουγκιά, ενισχυμένα κατά 2%.

Το ράλι του χρυσού με αμείωτους ρυθμούς δημιούργησε έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για το ασήμι, το οποίο είχε υστερήσει στην προηγηθείσα κίνηση του κίτρινου μετάλλου.

Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου στον άργυρο διαμορφώθηκαν επίσης πολύ κοντά στα υψηλά της ημέρας, στα $18.40 ανά ουγκιά, με εντυπωσιακά κέρδη της τάξεως του 5.9%, καταγράφοντας μάλιστα υψηλά δεκαπέντε μηνών.

Ράλι έκαναν, τέλος, το παλλάδιο και η πλατίνα, καθώς επίσης και ο χαλκός στα βιομηχανικά μέταλλα, με ημερήσια κέρδη μεταξύ 4% και 6%.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v