Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 1,4% για το πετρέλαιο στα $78,13

Η έντονη μεταβλητότητα κυριάρχησε κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας καθώς η νευρικότητα στις μετοχικές αγορές είχαν σαν αποτέλεσμα τόσο η αγορά ενέργειας όσο και των μετάλλων να αλλάξουν πολλές φορές πρόσημο.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Η έντονη μεταβλητότητα κυριάρχησε κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας καθώς η νευρικότητα στις μετοχικές αγορές σε συνδυασμό με τις ευρείες διακυμάνσεις του Αμερικανικού νομίσματος είχαν σαν αποτέλεσμα τόσο η αγορά ενέργειας όσο και εκείνη των μετάλλων να αλλάξουν πολλές φορές πρόσημο.
 
Για την ακρίβεια, το WTI (σειρά Δεκ.’09) κατάφερε να κλείσει με κέρδη της τάξης του +1,40% στα $78,13/βαρέλι, έχοντας προηγουμένως καταγράψει χαμηλό ημέρας στα $76,55/βαρέλι, ενώ την ίδια ώρα η σειρά Δεκ.’09 για το πετρέλαιο θέρμανσης έκλεισε στα $204,60cents/γαλόνι, με κέρδη της τάξης του +2%.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων ο χρυσός κατάφερε να κλείσει σε θετικό έδαφος με χαρακτηριστική ευκολία, με την σειρά Δεκ.’09 να κλείνει στα $1054/ουγκιά, ενισχυμένη κατά +1,50%, καταγράφοντας υψηλό ημέρας στα $1063,40/ουγκιά, ενώ η αντίστοιχη σειρά για το ασήμι έκλεισε στα $16,44/ουγκιά, αισθητά χαμηλότερα από το υψηλό ημέρας των $16,735/ουγκιά.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v