Βουτιά στις αγορές πετρελαίου, πτώση πάνω από 8%

Η χειρότερη εβδομάδα μηνών για το αργό. Το αμερικανικό αργό χάνει 8,7% ή 5,8 δολάρια ανά βαρέλι, στα $61, ενώ το μπρεντ με παρόμοια πτώση βρίσκεται στα $64.

Βουτιά στις αγορές πετρελαίου, πτώση πάνω από 8%

Περαιτέρω πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου ενώ βρίσκονται σε πορεία για τη χειρότερη εβδομάδα των τελευταίων μηνών, λόγω των νέων δασμών του Αμερικανού Προέδρου. Οι δασμοί πυροδοτούν ανησυχίες για παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο που θα μπορούσε να επιβαρύνει τη ζήτηση πετρελαίου.

Στο αρνητικό κλίμα προστέθηκε και η απόφαση του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και των συμμάχων τους (ΟΠΕΚ+) να προωθήσουν το σχέδιο τους για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου. Ο Οργανισμός στοχεύει να επιστρέψει 411.000 βαρέλια την ημέρα στην αγορά τον Μάιο, από 135.000 που είχε αρχικά προγραμματίσει.

Το αμερικανικό αργό χάνει 8,7% ή 5,8 δολάρια ανά βαρέλι, στα $61, ενώ το μπρεντ με παρόμοια πτώση βρίσκεται στα $64.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v