Ανηφορίζουν οι τιμές πετρελαίου

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου μπρεντ ανέρχονται κατά 37 σεντς, ή 0,5%, στα 76,95 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό προθεσμιακό συμβόλαιο West Texas Intermediate κατά 35 σεντς, επίσης 0,5%, στα 73,59 δολάρια το βαρέλι.

Ανηφορίζουν οι τιμές πετρελαίου

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου λόγω των ανησυχιών για πιθανές διαταραχές του εφοδιασμού στη Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ να σχεδιάζει να πλήξει το Ιράν, παραγωγό πετρελαίου, και λόγω της αύξησης της ζήτησης καυσίμων καθώς μια μεγάλη καταιγίδα έπληξε τη Φλόριντα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου μπρεντ ανέρχονται κατά 37 σεντς, ή 0,5%, στα 76,95 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό προθεσμιακό συμβόλαιο West Texas Intermediate κατά 35 σεντς, επίσης 0,5%, στα 73,59 δολάρια το βαρέλι.

Η μεγαλύτερη παραγωγός και καταναλώτρια πετρελαίου στον κόσμο, οι ΗΠΑ, δέχθηκαν πλήγμα από μια δεύτερη μεγάλη καταιγίδα, τον τυφώνα Μίλτον, ο οποίος έφτασε στη δυτική ακτή της Φλόριντα, προκαλώντας ανεμοστρόβιλους και απειλητικά θαλάσσια κύματα.

Η καταιγίδα έχει ήδη αυξήσει τη ζήτηση για βενζίνη στην πολιτεία, με περίπου το ένα τέταρτο των πρατηρίων καυσίμων να έχουν ξεμείνει από προμήθειες, γεγονός που συνέβαλε στη στήριξη των τιμών του αργού.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v