Αλμα για το πετρέλαιο μετά τα χτυπήματα Ισραήλ

Το αμερικανικό αργό κερδίζει 2% ή $1,50 ανά βαρέλι, στα $76,22, ενώ το μπρεντ με άνοδο 1,7% ή $1,36, φτάνεισ τα 80 δολάρια ανά βαρέλι.

Αλμα για το πετρέλαιο μετά τα χτυπήματα Ισραήλ

Αλμα κάνουν οι τιμές του πετρελαίου - επεκτείνοντας την προηγούμενη άνοδό του - αφού η Χαμάς δήλωσε ότι το Ισραήλ σκότωσε τον πολιτικό της ηγέτη, υποδαυλίζοντας τις εντάσεις σε μια περιοχή που παράγει περίπου το ένα τρίτο του παγκόσμιου αργού.

Το αμερικανικό αργό κερδίζει 2% ή $1,50 ανά βαρέλι, στα $76,22, ενώ το μπρεντ με άνοδο 1,7% ή $1,36, φτάνει στα 80 δολάρια ανά βαρέλι.

Ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς μπρεντ ενισχύεται μετά από πτώση 4,5% κατά τις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις. Η Χαμάς δήλωσε ότι το Ισραήλ σκότωσε τον πολιτικό της ηγέτη, Ισμαήλ Χανίγια, σε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν. Ακολούθησε προηγούμενη επίθεση του Ισραήλ στη Βηρυτό που σκότωσε έναν ανώτερο διοικητή της Χεζμπολάχ.

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξε ανταλλαγή πυρών, με ένα χτύπημα της Χεζμπολάχ στα ελεγχόμενα από το Ισραήλ υψίπεδα του Γκολάν να σκοτώνει 12 παιδιά, θέτοντας ενδεχομένως σε κίνδυνο τις συνεχιζόμενες συνομιλίες κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v