Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, στα 85,5 δολάρια το brent

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent αυξήθηκαν κατά 22 σεντς, ή 0,3%, στα 85,46 δολάρια το βαρέλι. Αυτά του αμερικανικού West Texas Intermediate κατά 19 σεντς, ή 0,2%, στα 80,92 δολάρια.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, στα 85,5 δολάρια το brent

Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν ελαφρά σήμερα, καθώς οι traders ζύγισαν τη στήριξη από την αναμενόμενη καλοκαιρινή ζήτηση και τις γεωπολιτικές εντάσεις έναντι του ισχυρότερου δολαρίου.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent αυξήθηκαν κατά 22 σεντς, ή 0,3%, στα 85,46 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού West Texas Intermediate αυξήθηκαν κατά 19 σεντς, ή 0,2%, στα 80,92 δολάρια. Και οι δύο δείκτες αναφοράς κέρδισαν περίπου 3% την περασμένη εβδομάδα, δεύτερη συνεχόμενη εβδομαδιαία άνοδο.

«Ο κύριος λόγος πίσω από την άνοδο των τιμών είναι η αυξανόμενη εμπιστοσύνη ότι τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου αναπόφευκτα θα βυθιστούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο», δήλωσε ο Tamas Varga της πετρελαϊκής χρηματιστηριακής PVM, αναφερόμενος στην εποχική ζήτηση για προϊόντα πετρελαίου.

Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή και η αύξηση των επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Ουκρανίας σε ρωσικά διυλιστήρια στηρίζουν επίσης τις τιμές του πετρελαίου.

Οι χώρες της ΕΕ συμφώνησαν τη Δευτέρα σε ένα νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης επαναφόρτωσης ρωσικού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην ΕΕ για περαιτέρω αποστολή σε τρίτες χώρες.

Ωστόσο, η ενίσχυση του αμερικανικού νομίσματος έχει κάνει τα εμπορεύματα που εκφράζονται σε δολάρια λιγότερο ελκυστικά για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v