Κοντά στα $90 το πετρέλαιο, στα $85 το αμερικανικό

Κέρδη για το πετρέλαιο, καθώς η αγορά επηρεάζεται από τις ανησυχίες για την προσφορά. Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 20 σεντς, στα 85,35 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με παρόμοια άνοδο βρίσκεται στα $89,18.

Κοντά στα $90 το πετρέλαιο, στα $85 το αμερικανικό

Διευρύνουν τα κέρδη τους οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η μεγαλύτερη του αναμενόμενου μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού και η κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων ενισχύουν τις ανησυχίες των επενδυτών για στενότερη προσφορά.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 20 σεντς, στα 85,35 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με παρόμοια άνοδο βρίσκεται στα $89,18.

Τόσο το Brent όσο και το WTI είχαν σκαρφαλώσει στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο την προηγούμενη ημέρα.

Τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 2,3 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, υψηλότερα από την πτώση κατά 1,5 εκατ. βαρέλια που προέβλεπαν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters. Τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης αναμένονται αργότερα την Τετάρτη.

Στο γεωπολιτικό μέτωπο, ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε ένα από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια της Ρωσίας, σε μια επίθεση που η Ρωσία δήλωσε αρχικά ότι απέκρουσε.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v