Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επεκτείνουν τα κέρδη τους οι τιμές πετρελαίου

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 52 σεντς, στα $71,75, ενώ το μπρεντ με ίδια κίνηση βρίσκεται στα 76,38 δολάρια ανά βαρέλι.

Επεκτείνουν τα κέρδη τους οι τιμές πετρελαίου

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, επεκτείνοντας τα κέρδη τους για δεύτερη συνεδρίαση. Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 52 σεντς, στα $71,75, ενώ το μπρεντ με ίδια κίνηση βρίσκεται στα 76,38 δολάρια ανά βαρέλι.

Οι προσπάθειες των ΗΠΑ για αναπλήρωση στρατηγικών αποθεμάτων παρείχαν κάποια στήριξη, αν και οι ανησυχίες για υπερπροσφορά αργού και ηπιότερη αύξηση της ζήτησης καυσίμων το επόμενο έτος παραμένουν.

Και τα δύο συμβόλαια εκτινάχθηκαν πάνω από 2% την Παρασκευή, αλλά υποχώρησαν για έβδομη διαδοχική εβδομάδα, καταγράφοντας το μεγαλύτερο σερί εβδομαδιαίας πτώσης τους από το 2018, λόγω των συνεχιζόμενων ανησυχιών για υπερπροσφορά.

Η πρόσφατη εξασθένηση των τιμών ανέβασε τη ζήτηση από τις ΗΠΑ, οι οποίες αναζήτησαν έως και 3 εκατομμύρια βαρέλια αργού για τα Στρατηγικά Αποθέματα Πετρελαίου ή SPR, για παράδοση τον Μάρτιο του 2024.

«Γνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν θέλει να ξαναγεμίσει το SPR, το οποίο θα παρέχει υποστήριξη», δήλωσε ο αναλυτής της IG Tony Sycamore σε σημείωμα, προσθέτοντας ότι οι τιμές υποστηρίζονται επίσης από δείκτες τεχνικών γραφημάτων.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v