Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιστορικό ρεκόρ για την τιμή του χρυσού

Στα 2,089 δολάρια ανά ουγκιά ενισχύθηκε η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου, καταγράφοντας άλμα 1,6%. Ώθηση από τις δηλώσεις Πάουελ και τα στοιχήματα για μειώσεις επιτοκίων από τη Fed.

Ιστορικό ρεκόρ για την τιμή του χρυσού

Σε νέο επίπεδο ρεκόρ σκαρφάλωσε ο χρυσός την Παρασκευή, καθώς οι δηλώσεις του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, οδήγησαν σε ράλι το πολύτιμο μέταλλο.

Η τιμή του χρυσού στην αγορά spot άγγιξε τα 2.074 δολάρια ανά ουγκιά, επίπεδο που αποτελεί νέο ιστορικό υψηλό, καταγράφοντας άνοδο 1,5%. 

Η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου ενισχύθηκε 1,6% στα 2.089 δολάρια ανά ουγκιά, επίπεδο που αποτελεί επίσης νέο ρεκόρ.

Ο Πάουελ δεν απέκλεισε ότι η Fed μπορεί να προχωρήσει σε νέα αύξηση επιτοκίων, αλλά τόνισε ότι η «ομαλή προσγείωση» της αμερικανικής οικονομίας είναι πλέον ορατή και ό,τι τα επιτόκια βρίσκονται ήδη σε αρκετά περιοριστικό επίπεδο.

Οι επενδυτές θεώρησαν ότι οι δηλώσεις Πάουελ ενισχύουν τις ενδείξεις ότι η Fed έχει ολοκληρώσει τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων. 

Ο χρυσός έχει πραγματοποιήσει ράλι μετά τον Οκτώβριο και την έναρξη του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, λαμβάνοντας στήριξη από τις ανησυχίες για ευρύτερη εξάπλωση των συγκρούσεων αλλά και την πτώση του δολαρίου και των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων. 

Το πολύτιμο μέταλλο συνεχίζει να λαμβάνει στήριξη από τα στοιχήματα για περικοπές επιτοκίων από τη Fed, τόνισε στο Marketwatch ο Λούκμαν Οτούνουγκα, αναλυτής στην FXTM. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v