Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη για το αργό με το βλέμμα σε Ριάντ και Μόσχα

Το πετρέλαιο κινείται υψηλότερα καθώς Σαουδική Αραβία και Ρωσία επιμένουν στις περικοπές της παραγωγής. Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 83 σεντς, στα 81,34 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια άνοδο βρίσκεται στα $85,66.

Κέρδη για το αργό με το βλέμμα σε Ριάντ και Μόσχα

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, αφού οι κορυφαίοι εξαγωγείς Σαουδική Αραβία και Ρωσία δήλωσαν ότι θα επιμείνουν σε επιπλέον εθελοντικές περικοπές πετρελαίου μέχρι το τέλος του έτους, διατηρώντας την προσφορά περιορισμένη, ενώ η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και στις αυστηρότερες κυρώσεις των ΗΠΑ στο ιρανικό πετρέλαιο.

Σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες των αναλυτών, η Σαουδική Αραβία επιβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει την πρόσθετη εθελοντική της μείωση κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως.

Μετά τη δήλωση της Σαουδικής Αραβίας, η Μόσχα ανακοίνωσε επίσης ότι θα συνεχίσει την πρόσθετη εθελοντική περικοπή της προσφοράς κατά 300.000 βαρέλια την ημέρα από τις εξαγωγές αργού  και προϊόντων πετρελαίου της μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 83 σεντς, στα 81,34 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια άνοδο βρίσκεται στα $85,66.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v