Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό σερί δύο εβδομάδων σπάει το πετρέλαιο

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Brent χάνουν 17 σεντς, ή 0,2%, στα 75,50 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate υποχωρεί κατά 16 σεντς, επίσης 0,2%, στα 70,46 δολάρια το βαρέλι.

Αρνητικό σερί δύο εβδομάδων σπάει το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου αναμένεται να σπάσουν ένα σερί απωλειών δύο εβδομάδων, παρά το γεγονός ότι διαπραγματεύονται οριακά χαμηλότερα σήμερα Παρασκευή, εν μέσω αισιοδοξίας για υψηλότερη ζήτηση ενέργειας από τον κορυφαίο εισαγωγέα αργού, την Κίνα και από το ασθενέστερο δολάριο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Brent χάνουν 17 σεντς, ή 0,2%, στα 75,50 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate υποχωρεί 16 σεντς, επίσης 0,2%, στα 70,46 δολάρια το βαρέλι. Και οι δύο δείκτες αναφοράς αυξήθηκαν κατά περίπου 3% κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.

Τα στοιχεία της Πέμπτης έδειξαν ότι η ποσότητα των διυλιστηρίων πετρελαίου της Κίνας αυξήθηκε κατά 15,4% τον Μάιο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, φτάνοντας το δεύτερο υψηλότερο σύνολο που έχει καταγραφεί. 

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν απροσδόκητα τον Μάιο, μαζί με υψηλότερες από τις αναμενόμενες αιτήσεις ανεργίας την περασμένη εβδομάδα.

Το δολάριο έπεσε σε χαμηλό πέντε εβδομάδων έναντι ενός καλαθιού άλλων νομισμάτων. Ένα ασθενέστερο δολάριο καθιστά το πετρέλαιο φθηνότερο για τους κατόχους άλλων νομισμάτων, γεγονός που θα μπορούσε να τονώσει τη ζήτηση.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v