Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατηφορίζουν οι τιμές πετρελαίου με το βλέμμα στην αδύναμη ζήτηση

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 1 δολάριο, στα $72,59 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια πτώση βρίσκεται στα $76,31.

Κατηφορίζουν οι τιμές πετρελαίου με το βλέμμα στην αδύναμη ζήτηση

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς τα στοιχεία του κλάδου δείχνουν μια απροσδόκητη αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, ενώ η αναμονή για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που θα δημοσιευθεί αργότερα σημέρα συγκρατεί τις αγορές. Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 1 δολάριο, στα $72,59 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια πτώση βρίσκεται στα $76,31.

Οι τιμές του αργού παρέμειναν σε ισχυρά κέρδη αυτή την εβδομάδα, καθώς η χαλάρωση των φόβων για τραπεζική κρίση στις ΗΠΑ βοήθησε τις αγορές να ανακόψουν την πτώση τριών εβδομάδων. Τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει να ξεκινήσει την αναπλήρωση του Στρατηγικού Αποθέματος Πετρελαίου - το οποίο έφθασε σε χαμηλά 40 ετών την περασμένη χρονιά - έστειλαν επίσης σήματα αγοράς στις αγορές.

Ωστόσο αντισταθμίστηκαν κάπως από τα στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου που έδειξαν ότι τα αποθέματα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν απροσδόκητα κατά 3,6 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 5 Μαΐου. Η μέτρηση, η οποία σηματοδοτεί μείωση της ζήτησης στις ΗΠΑ, συνήθως προαναγγέλλει παρόμοια τάση στα επίσημα στοιχεία, τα  οποία αναμένονται αργότερα σήμερα.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v